Matematik

Ligning Hjælp

16. januar 2010 af tobl2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan bare ikke huske hvordan man laver den. når der er en kvadratrod

se vedhæftet fil


Svar #1
16. januar 2010 af tobl2 (Slettet)

her er filen

Vedhæftet fil:lignong.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

ryk √(2x-1) over på den anden side og sæt begge sider i anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

#2 det forsvinder kvadratroden da ikke af, man bliver nød til bar efter at isolere den tilbageblevne kvadratrod og kvadrere igen, før man er helt fri for kvadratrødder


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

Det er jeg da godt klar over. Jeg vurderede det bare umiddelbart lidt nemmere at isolere, så de 2 kvadratroder var fordelt med en på hver side.

Der er sikkert en nemmere måde, men det var hvad jeg lige kunne komme på i de 5 sek. jeg gloede på det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

√3x+1 - √2x-1 = 1  

√3x+1 = √2x-1 +1                                  kvadrerer

3x+1=2x-1+ 2√2x-1 +1                         isolerer √

x+1=2√2x-1                                            kvadrerer igen

x2+2x+1=8x-4

x2-6x +5=0

x=(6±√(36-20))/2

x=5 eller x=1


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

Kan ikke se hvad du laver fra ligning 4. til ligning 5. men det er i hvert fald forkert..

Det ses ret let at 1, er en løsning til √3x+1 - √2x-1 = 1, så ligning må have mindst en løsning.

x+1=2√2x-1 ⇔ x+1=√(8x-4)

⇒ (x+1)2=8x-4

⇒ x2+1+2x=8x-4

⇒ x2-6x+5

som har løsningerne x1=1,  x2=5


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2010 af himsen (Slettet)

#5

Okay du fik det rettet :)


Skriv et svar til: Ligning Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.