Fysik

Funktions besværligheder

16. januar 2010 af 215 (Slettet)

Har en funktion ved navn

F = 9,6 *e^-a*t^2 + b*t

konstanterne a = 2,5 * 10 ^7 s^-2 b= 2,5 * 10^4 s^-1 intervallet for sekunder er fra 0,1 til 1 s, når jeg sætter tallende ind for jeg 0 .. hvilket jeg ikke forstår.. ? nogen som kunne hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

Mener du F = 9,6*e-a*t^2 +b*t ? Hvis du gør det vil det første led være meget nær 0 så F ≈ b*t


Svar #2
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

 nej... a og b ledet skal opløftes


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

Kan du ikke skrive mere præcis hvad du mener?


Svar #4
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

F = 9,6 *e^(-a*t^2 + b*t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af peter lind

For at tage det nemmeste. Hvis t = 1 s  får du eksponenten til -2,5*107+2,5 *104 ≈ -2,5*107, hvilket i din funktion vil give et utrolig  lille tal. Hvis du slår den op på lommeregneren vil den helt sikkert  afrunde til 0.  Hvis du i stedet finder 10 talslogaritmen af tallet vil du få ca 10-7, så det er noget i retning af 10 million nuller efter kommaet. Du kan selv prøve at gøre det samme med de 0,1 s


Skriv et svar til: Funktions besværligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.