Matematik

rettelse af matopgaver

17. januar 2010 af jakob465 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

er der ik en, der kan rette de vedlagte matematikopgaver? De er fra Eksamensopgaver i matematik og er 1 optimerings- og 2 integralregningsopgaver.

Mvh Jakob.

Vedhæftet fil: Matopgaver.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Første og anden opgave er rigtige. Regn den sidste om igen: (4x)' = 4ln(4), ikke 4+ ln(x). Skriv også mere tekst indimellem udregningerne i første opgave.


Svar #2
17. januar 2010 af jakob465 (Slettet)

Så den sidste opgave giver ln 4 ln 6 - ln 4 ln 3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Den sidste skulle gerne give 1/2.

t = 4x + 2 ⇒ dt = 4x ln(4) dx ⇔ dx = 1/(4x ln(4)) dt

Så bliver integralet 

hvor jeg har anvendt diverse logaritmeregneregler.


Skriv et svar til: rettelse af matopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.