Matematik

Halveringslinje formel

18. januar 2010 af jaeger097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har fået af vide tre ting i min vilkårlige trekant: A: 66.6 b=4.6 vA=3.2
jeg forstår ikke lige præcis hvad man skal gøre med den vinkelhalveringslinje for at regne de andre sider ud i min trekant.
har fundet en formel der lyder således, som jeg synes ser fornuftig ud, men har lidt problemer med at isoler c i den.

vA=(2*b*c*cosA/2)/(b+c)

Jeg forstår ikke lige hvad der skal gøres ved det A/2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af mathon

                  c = (vA·b)/(2b·cos(A/2) - vA)


Skriv et svar til: Halveringslinje formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.