Matematik

ligning

19. januar 2010 af iNx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej

giver denne ligning x = 4

1/4x + 3 = x

1/4 = en fjerddel. bare så det ikke misforstårs på forhånd tak(:


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

Ja. For en anden gangs skyld. Hvis du er i tvivl gør prøve. I det aktuelle tilfælde betyder det at du skal sætte 4 ind på x's plads og se om det giver samme resultat på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af cylos (Slettet)

Istedet for at regne med brøker så prøv lav det om til decimaler.

0,25x + 3 = x

0,25x  - x  =  -3

   - 0,75 x  =   -3

          x       =  -3 / -0,75     ( dividere -3 med -0,75 )   

          x       =  4


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.