Matematik

MATEMATIK!

19. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg har lige en opgave jeg meget gerne vil hve hjælp tak! :-)

Prisen på en pakke cigaretter er opstået på følgende måde

Fabrikkens pris  8,0 %

Grossistens fortjeneste 1,4 %

forretningens fortjeneste 4,5 %

statsafgift  61,1 %

moms  25,0 %


a) Udregn de enktle beløb for n pakke cigaretter til 27 kr.

b) Indtegn procenterne i e cirkeldiagran.

c) Tegn en cigaret på 10 cm og opdel den i de forskellige beløb.



PÅ FORHÅND TAK!!!! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af matethemouse (Slettet)

a) n pakker cigaretter til 27 kr. pr. pakke har formlen:

samlet pris pr. pakke = 27 * n

Fabrikkens pris: 27n * 8 % = 2,16n

Grossistens fortjeneste: 27n * 1,4 % =

osv.

b)

En cirkel er 360 grader. For fabrikkens pris er det derfor 8% af 360 grader dvs. det er et lagkage stykke på:

8 % * 360 = 28,8 grader.

Resten udregnes ligeledes

c)

10 cm er 100 %. 8 % er derfor 0,8 cm osv.


Skriv et svar til: MATEMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.