Matematik

Hjælp til 2 opg i aflevering

19. januar 2010 af friedel (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg sidder lige og bixer med en aflevering og har problemer med 2 opgaver som jeg håber der er nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre.

opg. 1:

I en retvinklet trekat er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korte

Bestem længden af den korteste katete

Opg 2:

Løs ligningen 2x^2-6x+4 = 0

Jeg håber nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Isomorphician

1)

(3x)2 + x2 = (x + 3)2

2)

Brug:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #2
19. januar 2010 af friedel (Slettet)

gider du forkalre opgave 2? jeg må ikke bruge hjælpemidler så ved ikke om jeg bare kan gøre det du har skrevet.

ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2010 af Isomorphician

2x2 - 6x + 4 = 0

a: 2

b: -6

c: 4

Hvoraf d = (-6)2 - 4*2*4 = 4

Indsættes i formlen:

x = (6 ± √4)/4

x = 1  v  x = 2


Skriv et svar til: Hjælp til 2 opg i aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.