Matematik

Sammenhængen mellem a^x og e^kx

20. januar 2010 af oreos (Slettet)

Hej

Jeg skal redegøre for sammenhængen mellem a^x og e^kx, men ved ikke hvad der menes med det.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

a kan være et hvilket som helst reelt tal, for eksempel 2, 4 eller √2, mens e er et fast tal. Den sidste kaldes eksponentialfunktionen, der også kan skrives exp(k*x), e er grundtallet or de naturlige logaritmer = 2,718...


Svar #2
20. januar 2010 af oreos (Slettet)

Tak for svaret! :) skal man ikke bevise noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nej, hvad skulle det være? det står der jo ikke noget om, du skal blot redegøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2010 af mathon

ax er defineret som ex·ln(a) = eln(a)·x = ekx      a∈R+

hvor
             k = ln(a)
dvs
             k>0 ⇔ a>1               voksende eksponentiel funktion
             k<0 ⇔ 0<a<1           aftagende eksponentiel funktion

            


Svar #5
21. januar 2010 af oreos (Slettet)

Hvad betyder a∈R+ ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2010 af maddse (Slettet)

Det betyder, at a tilhører mængden af positive reelle tal


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem a^x og e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.