Matematik

HJÆÆLP KAN IK FINDE UD AF DET :(

21. januar 2010 af linehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

den her opgave kan jeg slet ikke finde ud af :

to rette lin jer l og m er givet ved: l: y=3x-1 og m:y= -x +1

1) bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m

2) bestem den spidste vinkel mellem linjerne l og m

hjælp mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

et skæringspunkt kræver identiske koordinater
således samme 2.koordinat
hvoraf

                y = 3x - 1
                y = -x +1                           nederste ligning traææes fra øverste

                0 = 4x - 2

                4x = 2
                x = (1/2)                            som indsat i y = -x +1 giver

                y = -(1/2) +1 = (1/2)
dvs
skæringspunkt
                         S = (1/2,1/2)


 


Svar #2
21. januar 2010 af linehe (Slettet)

hvordan kan de to første ligninger give 0=4x -2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

nederste ligning traææes fra øverste   →   nederste ligning trækkes fra øverste


Svar #4
21. januar 2010 af linehe (Slettet)

men 3x - (-x) er der ikke 4x hvorfor får du det til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2010 af mathon

tan(φspids) = |-1-3| / |1+(-1)·3| = (4/2) = 2

φspids = tan-1(2) = 63,43º


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2010 af mathon

3x - 1 - (-x +1) = 3x - 1 + x - 1  = 4x - 2       når du hæver en minusparentes rigtigt


Svar #7
21. januar 2010 af linehe (Slettet)

okey det forstår jeg nu, men iokke lige den med tan vinklen .. kan du fokrlare den på en lidt lettere måde :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2010 af mathon

retningsvinklen for l: y = 3x-1
er
    Vl = tan-1(3) = 71,57º

retningsvinklen for m: y= -x +1
er
Vm = tan-1(-1) = -45º

vinklen mellem l og m er
således
             (71,57º- (-45º) = 116,57º

Vspids = 180º - 116,57º = 63,43º
 


Svar #9
21. januar 2010 af linehe (Slettet)

meget mere forståeligt tak.


Skriv et svar til: HJÆÆLP KAN IK FINDE UD AF DET :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.