Matematik

Matematik hjælp!

21. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal aflevere denne opgave imorgen men forstår slet ikke hvordan jeg skal gå til angreb på den.

En trekants areal er bestemt ved dens højde og grundlinie, og en cirkels areal er bestem ved dens radius. En trekant og cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable og opstil et udtryk som beskriver denne sammenhæng
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinie
 

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

A(trekant) = h * g
A (cirkel) = pi * r2

Opgaven siger at de er lig hinanden, dvs:

h * g = pi * r2

dvs. at

r = √(h*g/pi)


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. januar 2010 af keg (Slettet)

Arealet af en trekant har nu altd været A=(1/2)*h*g og er det stadigvæk

(1/2)gh=πr2

r= √(gh)/(2π)


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.