Matematik

Formlen rumfang af pilleform.

22. januar 2010 af pommer (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har matematik på Avu 10 kl. Niveu e.

Vis af formlen V= pi r²((4r+3h):3) udtrykker rumfanget af en kugle plus rumfanget af en cylinder.
Formlen for en kugle er 4/3 dele pi *r³
Formlen for en cylinder er h*pi*r²

Kan godt selv få cylinderens formel til af passe ind i pilleformens formel, men kan slet ikke få kuglens formel til det.
Håber virkelig af nogle kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2010 af MN-P (Slettet)

4/3* pi *r³+ h*pi*r²           sætter pi*r2 udenfor parentes

pi*r2(4/3r+3h/3)               sætter (trediedele udenfor

pi*r2(4r+3h):3


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

           V = π·r2((4r + 3h)/3) = π·r2((4/3)r + h) = (4/3)·π·r3  +  h·π·r2


Svar #3
22. januar 2010 af pommer (Slettet)

tusinde tak for hjælpen. Forstår det desværre stadig ikke, så må lade hver med af lave, ellers tak for hjælpen :)


Svar #4
22. januar 2010 af pommer (Slettet)

Mathon, der hvor du skriver pi*r²((4/3)r + h)
er 4/3, fire tredjedele af radius?


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. januar 2010 af mathon

(4/3)r = (4/3)•r
                           så JA
 


Skriv et svar til: Formlen rumfang af pilleform.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.