Matematik

Matematik

23. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg har lavet en matematik opgave, men jeg er lidt usikker med de resultater jeg har fået.

Opgaven lyder:

Per Nielsen har i flere år ønsket at starte sin egen virksomhed. Hans idé er at korttidsudleje
forskellige former for elektronisk udstyr.
 

I forbindelse med etableringen af virksomheden optager Per Nielsen et iværksætterlån
på 300.000 kr. til en rente på 7% p.a. Lånet skal betales tilbage over 10 år med
en årlig ydelse på 43.000 kr. Den sidste ydelse bliver dog mindre end de 9 første.
 

a) Hvor meget skylder Per Nielsen på lånet umiddelbart efter, at de første
9 ydelser er betalt?
 

Jeg bruger følgende formel:

Ao= 300.000*1-(1,07)-9/7
Y= 19.545,7
 

b) Hvor stor bliver den 10. ydelse?

Ao= 300.000*1-(1,07)-10/7
Y= 21.070,7

Jeg har fået de resultater, jeg håber I kan fortælle mig om de er rigtige.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon

a)

metode 1:

det n'te afdrag
                     an = a1·(1+r)n-1 hvor a1 = y - G·r = 43000 - 300.000·0,07 = 22.000

værdien af 9 afdrag fremført til tidspunktet umiddelbart efter indbetaling af 9. ydelse:

                S9 = 22.000·(1,079 - 1)/0,07 = 263.515,75
restgæld umiddelbart efter indbetalingen af 9. ydelse = (300.000 - 263.515,75) kr = 36.484,25 kr

metode 2:

Gælden fremført til
tidspunktet umiddelbart efter indbetaling af 9. ydelse = (300.000 kr)·1,079 = 551.537,76 kr

værdien af 9 ydelser fremført til
tidspunktet umiddelbart efter indbetaling af 9. ydelse: (43.000 kr)·(1,079 - 1)/0,07 = 515.053,52 kr

restgæld umiddelbart efter indbetalingen af 9. ydelse = (551.537,76 - 515.053,52) kr = 36.484,25 kr

b)
   
10. ydelse = (36.484,25 kr)·1,07 = 39.038,14 kr


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2010 af mathon

anvendt er:

           Grest = G·(1+r)n - y·[(1+r)n - 1)/r] = G - a1·[(1+r)n - 1)/r]

           a1 = y - G·r


Svar #3
23. januar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.