Matematik

Ligning

23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Jeg har en ligning:

f(t) = 114,6* (1-0,927* e-0,14*t)

På t plads skal jeg sætte 4 ind. Jeg bruger lommerregneren TI-89. Men forstår ikke hvorfor

den siger at reslutatet er 114,6-424,937/e.14

Er det fordi jeg taster det forkert ind på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af Alkymisten (Slettet)

jeg får 53,92


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2010 af mathon

                   f(t) = 114,6·(1-0,927·e-0,14·t)
som TI-89
forenkler til
                   f(t) = 114,6·(1 - 0,927·(e-0,14)t)  = 114,6·(1 - 0,927·0,869358t) = 114,6 - 106,234·0,869358t

hvorfor
                   f(t) = 114,6 - 106,234·0,8693584 = 53,9181


Svar #3
23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Tak skal I have.


Svar #4
23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Lige et sidste spørgsmål.

Hvordan sætte denne her ind på lommeregneren.

t= (ln((1-35/114,6)/-0,14


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2010 af mathon

Define f(t) = 114,6*(1-0,927*e^(-0,14*t))

          f(4)


Svar #6
23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Jeg sætter 4 ind på t's plads. og så skriver lommeregneren:

114,6-106,234/e,59?


Svar #7
23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Igen sætter jeg 5 ind på t's plads i denne her ligning.

14,8728*ln(e)*e-0,14*5

´Jeg forstår simpelthen ikke at bruge den lommeregner.


Svar #8
23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Er der slet ingen?

Jeg sidder virkelig og prøver. Men forstår det ikke.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.