Fysik

Kerne fysik

24. januar 2010 af Herstal (Slettet) - Niveau: B-niveau

I kerne fysik bruges ofte energienheden eV (Elektronvolt) 1eV=1.6*10^-19J. Den energi som hver alfapartikel medfører ved hendfaldet af Po-210 er ca. 4.3MeV.

Hvor stor effekt frigøres fra en aktivitet på 2GBq Po-210? Og hvor stor er effekten efter 30 dage??

på forhånd tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Aktivitet er antallet af henfald pr. sekund. Der frigives derfor en energi der svarer til 2 milliarder *4,3MeV pr. sekund. For at beregne effekten efter 30 dage skal du slå halveringstiden op og beregne aktiviteten efter 30 dage.


Svar #2
24. januar 2010 af Herstal (Slettet)

 #1

Halveringstiden for Po-210 er på 138 dage. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Så er det blot at beregne aktiviteten efter 30 dage.


Svar #4
24. januar 2010 af Herstal (Slettet)

 Tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af mathon

P = (2·109 s-1)·(4.3·106 eV) ·(1.6·10-19 J/eV) = 0,001376  J/s = 0,001376 W = 1,376 mW

P(t) = (1,376 mW)·(1/2)t/T½

P(30 d) = (1,376 mW)·(1/2)(30 d)/(138 d)


Skriv et svar til: Kerne fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.