Matematik

differentiable funktioner

24. januar 2010 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har helt glemt matematik, håber i kan hjælpe mig lidt.

Jeg skal angiv, uden brug af cas, g’(4) :     g(x) = x2 - √x + 3

på forhånd tak :)


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2010 af mathon

g '(x) = 2x - (1/(2√(x))

g '(4) = 2·4 - (1/(2√(4))


Svar #3
24. januar 2010 af seriøs (Slettet)

g(x) = x2 - √x + 3

dvs. x2 = 2x  og - √x = (1/(2√(x)) :

g '(x) = 2x - (1/(2√(x))

men hvaf med + 3 ??? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2010 af mathon

3 = 3x0

(3)' = (3x0)' = 3·0·x0-1 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2010 af peter lind

Den afledede af en konstant er 0, så det giver ingen bidrag


Skriv et svar til: differentiable funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.