Matematik

bevis om at a_n er absolut konvergent

24. januar 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er gået lidt i stå i denne opgave

jeg har sat opgaven op som et billede, se venligst.

jeg ved at hvis en række skal være absolut konvergent skal leddene vre konvergente og positive. jeg ved også at leddene er ikke lig 0. så dvs jeg skal kun vise at a_n er positiv.

Vedhæftet fil: Unavngivet.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Jeg tror du har fået udtrykket 'absolut konvergens' lidt galt i halsen. At en række er absolut konvergent vil sige, at rækken er konvergent.


Svar #2
24. januar 2010 af Smail K (Slettet)

ja det var dte jeg prøvede at udtrykke, når a_n > 0 så er |a_n| = a_n. derfor vil jeg så vise at a_n er positiv. men ved du hvordan jeg kommer videre her fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du skal ikke vise noget om at leddene i rækken er positive, du tager jo nummerisk værdi, så de bliver automatisk positive. Det "eneste" du således skal gøre er at vise en positiv række er konvergent.


Svar #4
24. januar 2010 af Smail K (Slettet)

når a_n > 0 så er |a_n| = a_n. derfor vil jeg så vise at a_n er positiv. Jamen jeg får at vide i opgave at lim a_n = 0. dvs den må jo være konvergent så.

så det jeg skal vise er at rækken |a_n| er konvergent


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#4 med bn=a1a2···an skal du vise at ∑n=1bn er absolut konvergent ... per def betyder dette at ∑n=1|bn|<∝. For at vise dette har du (er jeg næsten sikker på) en sætning der siger at  ∑n=1|bn|<∝ ⇔ limn→∝ |bn+1|/|bn| < 1 indsæt og reducer ... derefter udnytter du at limn→∝ an=0 ⇒ limn→∝ |an|=0 ;-)


Svar #6
24. januar 2010 af Smail K (Slettet)

det er helt mærkeligt med de firkanter der, kan næsten ikke forstå det :S 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#6 måske du skal finde dig en anden browser der understøtter symboler i dette forum ... ?


Svar #8
26. januar 2010 af Smail K (Slettet)

jeg er ikke god til de tmed computere, ved du hvilke browser jeg kunne bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#8 jeg bruger selv Opera ... har aldrig haft problemer her :-)


Skriv et svar til: bevis om at a_n er absolut konvergent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.