Matematik

Mindste overflade

24. januar 2010 af idra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber virkelig nogen vil hjælpe med denne opgave:

Nogle kasser skal fremstilles, så længden er 6 gange bredden. Kasserne skal rumme 12 dm^3. Hvad skal målene på kassen være hvis overfladen skal være så lille som muligt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af k31l23l07 (Slettet)

prøv at isoler


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2010 af MN-P (Slettet)

kassens bredde x

              længde 6x

rumfang x*6x*h=12 ⇒ h=12/6x2 =2/x2

overflade  f(x)=2*x*6x+2*x*h+2*6x*h =

12x2+2x*2/x2+12x*2/x2 = reducer selv

find f'(x) og find 0-punkter for denne, så får du min/max for arealet


Skriv et svar til: Mindste overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.