Matematik

ligninger

26. januar 2010 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg ved ikke hvordan man regner ligninger ud, og vil gerne vide hvordan regnes opgaver som disse ud.

1. 3x - 4 = 2y - 3 og -2x - y = 4

2. 4 - 2x = y + 1 og 3x = 2y + 8

3.Du skal blande grus og sand.
Gruset vejer 3,4 ton pr. m3 og sandet 4,5 ton pr. m3.
Du skal i alt bruge 5 m3 af blandingen og den skal veje 4,0 m3
pr. ton.
_ Lav to ligninger med to ubekendte og løs dem
 

4,En slagter skal blande hakket kalvekød med hakket flæskekød.
Kg-prisen for kalvekøddet er 45,- kr. og for flæskekødet 33,- kr.
Slagteren vil fremstille 20 kg hakket kalv og flæsk og til en kg-pris på 39,95 kr.
_ Lav to ligninger med to ubekendte og løs dem
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af mathon

I:   3x - 2y = 1                    
II : 2x + y = -4                    II ganges med 2 og kaldes III

I:   3x - 2y = 1
III: 4x + 2y = -8                   I og III adderes

    7x = -7

     x = -1                           som indsat i II giver

    2·(-1) + y = -4
    -2 + y = -4

     y = -2
 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.