Matematik

Integration sjov

26. januar 2010 af NGmacleod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey..

Jeg står lige med en opgave, som jeg har fået til et væld af resultater nu. Håber der er en som kan hjælpe mig.

F(x) er stamfunktion til f(x) = 2x+3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12). Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x), i dette punkt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for  F(x) i punktet (x0, F(x0)) er y = F'(x0)(x-x0) +F(x0) = f(x0)(x-x0)+y0


Svar #2
26. januar 2010 af NGmacleod (Slettet)

Tak skal du have.. Jeg har fået dette som resultat, men det giver ingen mening for mig, hvor 7 kommer ind i billedet.

y=7(x-2)+12 <=> 7x-2

Det er min matematik lærer, som har fået det resultat, men jeg finder ingen logik i det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2010 af mathon

F'(2) = f(2) = 2·2+3 = 7

tangentligning i (2,12)

    y = F'(2)(x-2) + 12

    y = 7(x-2) + 12

    y = 7x - 2


Skriv et svar til: Integration sjov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.