Matematik

Ligninger og uligheder

26. januar 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Skulle gerne have hjælp til to opgaver.

1.

For hvilke tal x, kan x, x+1 og x+2 være sidernes længder i en retvinklet trekant? For hvilket x kan det være siderne i en vilkårlig trekant?

2.

I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. Bestem katedernes længder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

I begge skal du bruge pytagoras. I den første er det hypotenusen, der har længden x+2(størst)

I den anden kald længden af den ene af kateterne x


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2010 af yo_wassap_guys (Slettet)

svar på opg 1:

du kan opstille en ligning som ser sådan ud:
x^2+(x+1)^2=(x+2)^2

med lidt udregning af parenteser ved hjælp af kvadratsætningerne får man
x^2-2x-3

diskriminant = b^2-4*a*c = (-2)^2-4*1*(-3) = 16

( -b(+-)kvadraroden D ) / 2*a = ( 2 (+-) kvadratroden 16 ) / 2

så får du to facits, 3 og -1

i teorien er begge facits, men det er selvfølgelig kun 3 som kan bruges i en fysisk trekant .

håber du kan bruge det, selvom det nok er et meget sent svar :p


Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.