Matematik

tangentens ligning

26. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=o,5x^2-3x+6,5    at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f

hvor x=2,7

hvad gør man?  siger man f`(x)=x-3 og sætter 3 ind på x plads  f`(2,7)=-0,3

hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med a. Dit forslag er korrekt. Dernæst brug at ligningen for en tangent til grafen for f i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af mathon

f '(x) = x - 3

f '(2,7) = 2,7 - 3 = -0,3

f(2,7) = 2,045

tangentligning i (2.7;2.045)

y = -0,3·(x-2,7) + 2,045


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.