Matematik

hvordan isolerer jeg noget opløftet?

26. januar 2010 af ham-der-pede (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey jeg kan sgu ikke huske hvordan jeg isolerer noget opløftet ...

der står:

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter
forskriften

y = 31,5 * 0,887t


hvor t er tiden.

jeg ved hvad y er med hvordan er det nu liiige jeg isolere t.. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af Isomorphician

logaritmeregnereglerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

Du tager log på begge sider af lighedstegnet

log(0,887t) = t · log(0,887)


Svar #3
26. januar 2010 af ham-der-pede (Slettet)

#2

Du tager log på begge sider af lighedstegnet

log(0,887t) = t · log(0,887)

jamen hvordan kommer min ligning så til at se ud?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2010 af jt2 (Slettet)

t=log(y/31,5)/log(0,887)


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

y = 31,5 · 0,887t

y / 31,5 = 0,887t

log(y/31,5) = log(0,887t)

log(y/31,5) = t · log(0,887)

log(y/31,5) / log(0,887) = t


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2012 af knytten (Slettet)

7.5500417931


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. februar 2012 af NejTilSvampe

#6 - o_O interessant tal.


Skriv et svar til: hvordan isolerer jeg noget opløftet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.