Matematik

Matematikafleverings opgave

27. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

På afslutningsaftenen afholdtes en rafle-konkurrence. Hver af drengene får lovat kaste én gang med to terninger.

a) Hvor stor er chancen for at vinde en sodavand?

b) Hvor stor er chancen for at en vinde en pose slik?

c) Hvor stor er chancen for at vinde både en sodavand og en pose slik i samme kast?

Præmie for 2 ens: En sodavand

Præmie for sum 2, 3, 10, 11 eller 12: En pose slik


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

a)   1/6 * 1/6 * 6 = 6/36 = 1/6 = 16,667 % 

b) chancen for at slå 2:       1/36 
     chancen for at slå 3:       1/36 
     chancen for at slå 10      3/36 
     chancen for at slå 11      1/36
     chancen for at slå 12       1/36
   
   1/36+1/36+1/36+1/36+3/36 = 7/36 = 19,44 % 

c)  1/6 * 7/36 = 7/216 = 3,24 % 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af MN-P (Slettet)

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=767325

ikke alle svarene herover er rigtige


Skriv et svar til: Matematikafleverings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.