Dansk

KOM NU?

28. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Nogle der vil rette denne stl. Jeg skal skrive om, hvordan terror påvirker os. I må meget gerne rette mir sprog og tilføje nogte mere til den.

I artiklen fortæller den 18-årige Rasmus Lund og hans 19-årige halvbroder Alex Lund, hvad de følte, da de oplevede terrorangreb på nært hold. De befandt sig i den egyptiske badeby Sharm el Sheik, da to bomber sprang på nabohotellet 2-300 meter væk. Alex havde hørt det første brag og var gået ud på balkonen for at undersøge, hvad der havde forårsaget dette drastiske brag. Kort efter sprang den næste bombe, og han kunne mærke trykket fra bomben og blev trykket nogle centimeter tilbage. På kort tid sprængte terroristerne syv bomber, og dette resulterede i, at omkring 90 mennesker omkom af ydre omstændigheder på stedet. Rasmus og Alex er efterfølgende blevet mere bevidste om, hvor meget livet betyder for dem og hvor sårbar, man egentlig er som menneske. De er hermed også blevet mere nærværende i deres daglige liv.
 

Den 11. september 2001 blev verdens grundvold rystet. Freden, som ellers efterhånden havde lagt sig som et søvndyssende tæppe over den vestlige verden, blev for alvor truet, og frygten for de videre følger vækkedes til live rundt omkring i de små hjem. Det var sket før i nogle lande, for eksempel i Spanien i Madrid, men dog ikke så voldsomt som den 11. september. Verden vågnede først op og indså, at terror er frygtindgydende og, hvad terror egentlig er, da terrorangrebet fandt sted den 11. september 2001. Efter dette terrorangreb fandt sted, er vi begyndt at spørge os selv: Hvem står bag disse terrorangreb og hvad ligger til baggrund for sådanne hændelser? Der findes terror i alle lande, såsom USA, Rusland, Spanien, Frankrig, Tyskland, Japan med flere. Men befolkningen i disse lande reflekterede nok over, hvem mon der stod bag disse terrorangreb og begyndte derfor at udforske det. Deres udforskninger resulterede i, at det var befolkningen i Mellemøsten eller retter sagt i de muslimske lande. Men der findes også en gruppe i de europæiske lande, som er imod regeringsmagten og derfor laver terror, som for eksempel i England og Japan, men hvorfor fokuserer verden ikke på dem i stedet for at fokusere på de Mellemøstlige og muslimske lande.
Derfor har man på den politiske front forsøgt at påvirke de mellemøstlige og muslimske lande, hvilket har resulteret i, at man har forsøgt at indsætte nye politiske systemer, for at skabe et mere demokratisk samfund. Dette har medført, at folk er begyndt at se, muslimer er blevet hjernevasket af Koranen, da det er den, der er skyld i terrorangrebene. Det kan man ikke sige, man sårer det muslimske folk. Så kan man også sige, at det er Biblen, som er skyld i den måde Bush tænker på og, at det er derfor, han har hærget hele Irak. Det er vel det samme. Så derfor er det langt fra alene de fantastiske terrorister, der bærer skylden for den uro, der er i verden. På grund af terror har verdens syn på udlændinge ændret sig markant, især synet på muslimer. Så man kan ikke kalde terrorangreb for politisk, for i den verden, vi lever i i dag, vil religionen i sidste ende spille en vigtig rolle, når vi snakker om terrorangreb.
Medierne spiller også en meget stor rolle. Vi bliver påvirket af alle mediernes skrækhistorier i forhold til vores syn på indvandrere. Danskerne bliver generelt enormt unuancerede i deres holdning, når der males et unuanceret billede for dem. Grunden til, at terror ofte kædes sammen med religion er også, at det er den nemmeste forklaring fra medierne. Vi er derfor blevet mere bevidste om vores forbehold, før vi tager på en rejse, da vi er blevet grebet af ængstelse. De danner nogle billeder for os, som vi før ikke har dannet, og dermed begynder vi at tro på, hvad medierne siger. I lufthavnene kigger man lige en ekstra gang, hvis en taske står lidt for langt væk fra dens ejer. Derfor overreagerer vi tit, når ordet "terror" bliver brugt, og det er derfor mediernes opgave at bruge ordet med varsel. Terroren har taget overhånd, ikke kun i Danmark, men også visse andre steder. For i nyhederne ser vi hver dag, at der bliver sprunget selvmordsbomber og mennesker dør. Dette er noget helt nyt for os, der var selvfølgelig også terror før den 11. september 2001, men dengang blev vi ikke så rystede og påvirket, som vi gør i dag.
Da terrorangrebene fandt sted i Madrid og London, kom det også som et stort chok og gjorde mange ængstelige. Os, som kun sidder derhjemme foran fjernsynet og ser tragedierne, bliver vi alligevel meget påvirkede, rørte og følelige over, at nogle mennesker kan finde på at gøre sådan noget, hvilket er meget ubegribeligt og ufatteligt, for det rører os virkelig. Og at det i dag sker så ofte er slet ikke til at håndtere.
Det er svært for os, som har et hjerte og græder af medfølelse, at begribe, at nogle mennesker kan have så koldt et hjerte, at de kan få sig selv til at udføre, sådan nogle angreb uden nogen medfølelse overhovedet. At man lader ens egen ulykkelighed, had, fordærv eller bedrøvelse gå ud over andre, som lever i et velfærdssamfund og har det trygt, kan man ikke tillade sig. Terror har påvirket verden på en på en gennemgribende måde. For eksempel spiller sikkerhed en meget stor rolle, når vi snakker om det, der vedrører terror. Sikkerheden, ikke kun offentligt, men også privat, har i dag meget stor indflydelse, ved at overvåge dig, for de har samtykke til meget mere, og endda uden dommerkendelse. Men er det ikke for ydmygende, at de kan sidde at læse min personlige og private besked uden en rigtig grund? Personligt synes jeg, det er ydmygende, men jeg må jo ærligt talt vedkende, at det har hjulpet til at få stoppet nogle angreb.
Et pludseligt kendskab kom til Danmark, da den rædselsfulde Mohammed krise begyndte. Verden, som før næsten ikke havde noget kendskab til Danmark, såsom hovedstaden, er nu uventet sat ind på verdenskortet. Udover, at Danmark blev kendt for Mohammed krisen, medførte det også en del trusler på Danmark og Danmarks befolkning, hvilket tog skade. Vi blev nemlig mere erfarende på dette område, for vi gjorde os nogle overvejelser, om hvordan vil skal passe på hinanden, og samtidig have et beskyttende forhold.
Noget vi før ikke havde prøvet, kunne nu for første gang hænde, dette medførte en ængstelig følelse. Angsten for noget der findes ude i den vide verden, noget som os i Danmark, ikke kan sætte fingeren på, da vi ikke rigtigt ved, hvad terrorens mørke side er. Terror er noget, der endnu ikke er formået at hænde i Danmark, men som findes derude i verden der bare er oppe i luften og venter på at hænde.
Det er en stor forandring, som har påvirket mange. Det, der før var et roligt og yndefuldt land, som ingen rigtigt kendte til og havde nogen tanker om, er nu blevet et oplagt mål for terror, som alle hører om. Danmark har et dårligt forbillede og et dårligt rygte bag sig, og det er nu ikke så trygt, som det var engang.
Terroristerne rejser som regel ud for at udføre deres terrorhandlinger, hvilket har sine årsager, for det kræver forberedelser og har gevaldige konsekvenser. (Synes du dette skal med?)
 


 


Skriv et svar til: KOM NU?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.