Matematik

Find Diskriminanten

29. januar 2010 af Tordenskjoldet (Slettet) - Niveau: C-niveau

funktionen f er givet ved: f(x) = -2x2 + 12x – 10

kan i hjælpe med at finde diskriminanten?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2010 af Booklover (Slettet)

Kender du formlen : d = b2-4ac, hvor d er diskriminanten? Det er denne formlen du skal bruge til bestemmelse. Altså ved den funktion du viser her, så er -2 = a, 12 = b og 10 = c, hvilket du så bare skal sætte ind i formlen og udregne :) Er diskriminanten større end 0 vil der være to løsninger til funktionen, er diskriminanten lig 0 vil der kun være en løsning til funktionen, og er diskriminanten et negativt tal forekommer der ingen løsninger til funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2010 af mathon

     f(x) = -2x2 + 12x + (-10)

  a = (-2)
  b = 12
  c = (-10)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2010 af Booklover (Slettet)

Ja, ups ... -10 skulle c være ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af ddd371 (Slettet)

En hurtigt spørgsmål vedgørende det samme:

Vis jeg har x2-8*x-20 = 0

Er x2 dvs. a = 1... ????????


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt at a = 1 .

(Hvis ...)


Skriv et svar til: Find Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.