Matematik

At isolere en potens

29. januar 2010 af busco (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg sidder med en opgave der går således:
 

y=31,5*0,887^t

Bestem t udtrky ved y

dvs. jeg skal isolere t... Hmm

Jeg har siddet med den næsten hele dagen og har en formel der hedder: log a^x = x*log (a) - men det kan jeg simpelthen ikke få til at passe ind i det...

Er der nogen der ved hvordan det skal gøres?

Mvh Mathilde


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af bemil (Slettet)

y = 31,5 * 0,887

t

y / 31,5 = 0,887t

log(y / 31,5) = log(0,887t)

log(y / 31,5) = t * log(0,887)

log(y / 31,5) / log(0,887) = t


Svar #2
29. januar 2010 af busco (Slettet)

okay det var slet ikke lige sådan jeg havde gjort det..

mange tak - kigger liger på det :)


Skriv et svar til: At isolere en potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.