Matematik

MATEMATIK DET HASTER, TAK

29. januar 2010 af JonasTroelsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave, kan I evt. hjælpe?

En fisker har fanget et antal fisk. De tre tungeste udgør tilsammen 35% af fangstens samlede vægt. Dem sælger han. Herefter udgør de tre letteste tilsammen 3/15 af vægten af resten.

Hvor mange fisk fangede han?

- Kan I fortælle, hvordan man kan regne dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af Tyrael (Slettet)

Okay - de tre tungeste vejer 35 % af den samlede vægt, mens de tre letteste tilsammen vejer 3/15 af vægten af det tilbageresterende.
3/15 = 0,2 - dette omregner du til procent, altså: 20 %
Så siger du, at 35%+20% = 55%
Nu kan du beregne, hvor mange fisk, han fangede ved at sige:

1,55*6 = 9,3 fisk har han fanget.

Var det forståeligt?^^


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

#1 det er rigtigt. Men du skal lige huske at afrunde det ned til 9.


Svar #3
29. januar 2010 af JonasTroelsen (Slettet)

Mange tak, men hvorfor 1,55*6? Hvorfor ganger du med 6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Fordi du har fået opgivet, at der er blevet fanget 6 fisk, og så skal du lægge 55% oveni. ;-)
Og jo, men du må kun runde ned, hvis du angiver et logisk svar, hvorfor du gør det - hvilket også giver mening her, men du skulle bare forstå princippet. ;-)
 


Svar #5
01. februar 2010 af JonasTroelsen (Slettet)

Mange tusind tak for det.


Skriv et svar til: MATEMATIK DET HASTER, TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.