Matematik

matematik???

29. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg skal have hjælp til de nedenstående opgaver, med forklaring. Det længe siden jeg ikke har arbejdet med matematik.

opgave 1.

a) 3x-3/x-3 + 5x-7/x+4 = 8

b) 4x-3/4 + 2x+1/5 = 1,4x+1

a) x - √x+2 = 4

b) x + √x+2 = 4

c) √3x-5 - √2x-4 = 9

d) √9x-2-x / √3-x+1 = √3-x

e) -x+√2x+4 / -1+ √4-x= √4-x

Håber i kan hjælpe, så jeg kan komme videre med de andre opgaver. Tak

God weekend til jer all...

Mvh. Cecilie P
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af Nazani (Slettet)

hvad skal der står på X'es plads? hvordan lyder spørsmål


Svar #2
29. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

ikke noget, men skal finde x-værdierne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2010 af keg (Slettet)

det er mange opgaver på en gang.Jeg har regnet den første og fået x=5, men det er en sej omgang

første skal du på venstresiden have sat på en fælles brøkstreg og fundet en fællesnævner. derefter skal du gange ud


Svar #4
29. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

Tak...Jeg prøver.


Svar #5
30. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

God morgen studieportalen. Det gik desværre ikke godt Keg. Kan du hjælpe mig med de nedenstående opgaver?

a) x - √x+2 = 4

b) x + √x+2 = 4

c) √3x-5 - √2x-4 = 9

d) √9x-2-x / √3-x+1 = √3-x

e) -x+√2x+4 / -1+ √4-x= √4-x
 

Mvh. Cecilie P


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2010 af keg (Slettet)

hvormeget står under kvadratrodstegnet i a? kun x eller x+2


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2010 af mathon

b)  x + √(x+2) = 4       x≥-2

     √(x+2) = (4-x)        x≤4                 som kvadreres

     x + 2 = 16 - 8x + x2                      som reduceres til

     x2 - 9x + 14 = 0  og -2 ≤ x ≤ 4

     x = 2 


Svar #8
30. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

Hej mathon,

Jeg har tidligere sent et par beskeder til dig angående de overstående opgaver, som jeg finder meget svært ved. Kan du ikke hjælpe mig..please...

Jeg kan se at du har lavet opgave b, men hvordan kommer du til x + 2 = 16 - 8x + x2

Mvh. Cecilie P


Svar #9
30. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

#6 til keg

Der står x+2


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. januar 2010 af mathon

(√(x+2))2 = (4-x)2            -2≤x≤4


Svar #11
30. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

aha...tak...har du modtaget min besked.?


Svar #12
30. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

kan du hjælpe mathon...ja eller nej?


Brugbart svar (1)

Svar #13
31. januar 2010 af mathon

c)
       √(3x-5) - √(2x-4) = 9       x≥2

        (√(3x-5) - √(2x-4))2 = 92

        3x - 5 + 2x - 4 - 2√((3x-5)(2x-4)) = 81

       5x - 90 = 2√((3x-5)(2x-4))   x≥18 da begge sider skal være positive

       (5x - 90)2 = (2√((3x-5)(2x-4)))2

       25x2 - 900x + 8100 = 4(6x2 - 22x + 20)

       25x2 - 900x + 8100 = 24x2 - 88x + 80

       x2 - 812x + 8020 = 0 og x≥18

       x = 802
...........................

kontrolberegning

      √(3·802-5) - √(2·802-4) = √(2401) - √(1600) = √(492) - √(402) = 49 - 40 = 9


Svar #14
31. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

tak...hvad med d og e


Svar #15
31. januar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

Kan du hjælpe mig med opg. d og e mathon???


Svar #16
01. februar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

Kan du hjælpe mig med opg. d og e mathon???? please det haster nu...


Brugbart svar (1)

Svar #17
01. februar 2010 af keg (Slettet)

d) √(8x-2)/√(4-x)=√(3-x)

√(8x-2)=√(3-x)√(4-x)

(√(8x-2))2 = (√(12-3x-4x+x2))

8x-2=x2-7x+12

x2 -15x +14=0

x= (15±√(225-4*1*14))/2

x=(15±13)/2

x=1 eller x=14


Brugbart svar (1)

Svar #18
01. februar 2010 af keg (Slettet)

hvis jeg skal regne den sidste, vil jeg godt vide hvad der står under √

sæt parentes rundt om det som skal stå under rodtegn, please,


Brugbart svar (1)

Svar #19
01. februar 2010 af keg (Slettet)

e) jamen så må man gætte sig til hvad der skal stå

(-x+√(2x+4)/(-1)+√(4-x)= √(4-x)

x-√(2x+4)=0

x=√(2x+4)

x2=2x+4

x2-2x-4=0

x=(2±√(4-4*1*(-4))/2

x=(2±√20)/2


Svar #20
01. februar 2010 af CeciliePedersen (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til de her to opgaver.

d) √9x-2-x / √3-x+1 = √3-x

e) -x+√2x+4 / -1+ √4-x= √4-x
 

Jeg ved ikke hvor du får denne her opgave fra √(8x-2)/√(4-x)=√(3-x)???


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.