Matematik

En opgave med differentialregning...

31. januar 2010 af lllXlll (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået lidt død i følgende opgave og håbede på at der var nogle der kunne hjælpe mig:

Med O(x) betegnes de samlede omkostninger, angivet i mio. kroner, ved produktion af x enheder af en vare. Funktionen O er givet ved:

O(x) = 0,2x + 100 + 30 sin(0,006x) , x∈[0;1000].

Vis ved at benytte O’(x), at O(x) er en voksende funktion af x:

O'(x) = 0,2 + 0,18 * cos(0,006x)

(hvad gør man nu??)

 

Hver produkcerede enhed sælges for 0,35 mio. kroner. FOrtjenelsten F som funktion af antallet af produktcerede enheder er derfor bestemt ved:

F(x) = 0,35x - O(x)

Vis ved at benytte F'(x), at fortjenelsten har en størsteværdi, og bestem denne.

F'(x) = 0,15 - 0,18 * cos(0,006x)

(igen hvad gør man nu??) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Vis at O'(x) >0 for alle x

Løs ligningen F'(x)=0


Skriv et svar til: En opgave med differentialregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.