Matematik

Matematik - toppunkt

31. januar 2010 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.Da jeg lige har været syg, er jeg gået glip af undervisning i toppunktet af parabler. Min lærer har givet følgende opgave: Toppunkt for parablen med ligningen y = A*x^2+B*x+C er giver ved formlen.
(-B / 2A ,-D / 4A    hvor D=B2 - 4*A*C
 Jeg håber at nogle kan give mig en vejledning til at udregne toppunktet for ligningen y = x^2 - 4x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

A=1, B=-4, C=1. Find først D


Skriv et svar til: Matematik - toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.