Matematik

3.grads ligning

31. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis en funktionsligning er  f(x)=x^3+4x   hvad bliver f `(x)?

            f `(x)=    3x^2+4      eller   f `(x)=3x^2+4x   ? jeg er itvirvl om reglerne for f `(x) når   

          f(x)=2x+1  f `(x)=2         og     f(x)=2x^2+x+1  f `(x)=4x+1     men hvad så når det bliver en 3.gradsligning osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Generelt gælder (xn)' = n*xn, så dit første forslag er rigtig. Det er iøvrigt ikke en tredje grads ligning men et 3. grads polynomium.


Svar #2
31. januar 2010 af dennise (Slettet)

hvad så når  f(x)=2x^4+x^2+3x   hvad bliver  f `(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

4*2x^3 + 2x + 3 = 8x^3 + 2x + 3


Svar #4
31. januar 2010 af dennise (Slettet)

hvad så hvis der står      f(x)=4x^5+4x+3x^2+4     f `(x)=?   gir det  f `(x)=20x^4+6x+4x+4?

hvad hvis der står           f(x)=3x^5+2x^3+6           f `(x)=?     gir det f `(x)=15x^4+6x^2+6?

hvis reglerne er   f(x)=ax^2+bx+c    herved  f `(x)=ax+b

hvis reglerne er  f(x)=ax+b              herved  f `(x)=a

hvis reglerne er  f(x)=ax^3+bx^2+cx+d  herved  f `(x)=??????


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

#4:

"hvis reglerne er f(x)=ax^2+bx+c herved f `(x)=ax+b" er FORKERT!

f(x)=ax^2+bx+c --> f `(x)=2ax+b

hvis reglerne er f(x)=ax^3+bx^2+cx+d herved f `(x)=3ax^2+2bx+c
 


Svar #6
01. februar 2010 af dennise (Slettet)

hvad hvis der står      f(x)=3x^5+2x^4+3   f `(x)=???


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2010 af notpozitive (Slettet)

f(x)=3x^5+2x^4+3

 f `(x)=5*3x^4 + 4*2x^3 = 15x^4 + 8x^3


Skriv et svar til: 3.grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.