Matematik
Kan én TI-89 udregne toppunkt i 2. gradsligning?
03. februar 2005 af
madsing (Slettet)
Hej
Jeg har siddet og regnet nogle toppunkter ud vha. "håndkraft" og vil bare høre om nogen af jer ved om man kan tjekke det på en lommeregner. Jeg har en TI-89 titanium...
Har set i manualen men kunne ikke finde noget....
/Madsing
Jeg har siddet og regnet nogle toppunkter ud vha. "håndkraft" og vil bare høre om nogen af jer ved om man kan tjekke det på en lommeregner. Jeg har en TI-89 titanium...
Har set i manualen men kunne ikke finde noget....
/Madsing
Svar #1
03. februar 2005 af allan_sim
Ja, for et 2. gradspolynomium er toppunktet enten et maksimum eller et minimum, afhængig af polynomiets ledende koefficient er negativ eller positiv. Du kan derfor bruge hhv. fMin og fMax i calc-menuen.
Eksempel.
Sæt y1:=-x^2+2x+4
x-koordinat for toppunkt (negativ ledende koefficient så derfor et maksimum): fMax(y1(x),x) = 1
y-koordinat: y1(1) = 5
Det kan sikkert gøres smartere, men det er i hvert fald en metode.
Eksempel.
Sæt y1:=-x^2+2x+4
x-koordinat for toppunkt (negativ ledende koefficient så derfor et maksimum): fMax(y1(x),x) = 1
y-koordinat: y1(1) = 5
Det kan sikkert gøres smartere, men det er i hvert fald en metode.
Skriv et svar til: Kan én TI-89 udregne toppunkt i 2. gradsligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
