Matematik

Rumfang af omdrejningslegeme

31. januar 2010 af Cickey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen

Har en opgave som hedder følgende:

En funktion f er givet ved:

f(x)=x^2-10x+30

Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x=10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M (denne har jeg lavet)

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader omkring førsteaksen.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af opgave b. Håber der er nogle som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

V = π∫010f(x)2dx


Svar #2
31. januar 2010 af Cickey (Slettet)

Kan det så passe at rumfanget bliver 7330,38??


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2010 af PeterValberg

jeps !

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af SabrinaMariaHansen (Slettet)

Hej.

Hvordan lavede du så opgave A?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2010 af SabrinaMariaHansen (Slettet)

Hej.

Hvordan lavede du så opgave A?


Svar #6
10. februar 2010 af Cickey (Slettet)

Det gør jeg ved at sætte f(x)=0 også finde nulpunkterne, derefter finder jeg integralet fra det ene nulpunkt til det andet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2010 af SabrinaMariaHansen (Slettet)

og hvad fik du det til?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. februar 2010 af SabrinaMariaHansen (Slettet)

133,33?


Svar #9
10. februar 2010 af Cickey (Slettet)

Jep det fik jeg det til :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. marts 2012 af C21222L (Slettet)

Kan jeg få mellemregningerne til B'eren, så jeg kan være sikker på, jeg har udregnet den korrekt? :)


Skriv et svar til: Rumfang af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.