Matematik

Definitions og værdimængde

31. januar 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hej :) jeg har lidt problemer med at angive definitionsmængden og værdimængden for disse to funktioner:

f (x) = kvadratroden af x - 4 og g (x) = 1/x + 2

*Har skrevet kvadratroden, da jeg ikke kunne finde ud af at lave tegnet for kvadratroden. Desuden har jeg brugt datostreg /

istedet for brøkstreg da jeg heller ikke kunne lave det. Så det er altså 1 over x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Du skal bruge at du ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal og at du ikke kan dele med 0.


Svar #2
31. januar 2010 af rictor (Slettet)

 Jeg er stadig lidt blank...

kan det så passe at definitinsmængden for f= 4;uendeligt ...?


Svar #3
31. januar 2010 af rictor (Slettet)

 måske du kan give mig nogle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2010 af peter lind

Hvis du mener at f(x) = kvrod(x-4) og ikke  kvrod(x)-4 så ja.


Svar #5
31. januar 2010 af rictor (Slettet)

 det er det jeg mener :) og hvad så med værdimængden?

Med hensyn til definitonsmængden for g, så er jeg lidt usikker... Du siger det ikke må deles med 0 og det vil sige at x ikke må være lig med -2 eller 0, men at det kan være alle andre tal. Hvordan skal man skrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2010 af peter lind

En kvadratrod kan blive vilkårlig stor. Den anden kommer igen an på om du mener det du skriver. Du skriver 1/x+2 og så deler du med x, som ikke må være 0. Senere skriver du som om funktionen er 1/(x+2) og så er det  x+2. som du deler med og som altså ikke må være 0.


Svar #7
31. januar 2010 af rictor (Slettet)

 Jeg deler med x+2 så det er altså det der ikke må være nul? men hvordan skriver man det i definitionsmængden? Kan du ikke give mig nogle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2010 af peter lind

R\{-2}


Skriv et svar til: Definitions og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.