Matematik

løsning af ulighed

31. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg kan ikke løse denne ulighed nogle der vil løse den ?

2⋅x - 1<2x-3<5-x

 

Håber virkelig nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af bemil (Slettet)

Er du sikker på at den er skrevet rigtig op?

det virker lidt underligt at 2x - 1 skulle være mindre end 2x - 3


Svar #2
31. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Jeg har skrevet den præcist som jeg har fået den, men min lærer kan have skrevet forkert jo ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2010 af bemil (Slettet)

Hvis den er skrevet rigtigt af, så glæder jeg mig godt nok til at se svaret, for min logik siger mig, at det er umuligt for et tal at være mindre end det samme tal minus 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

1. del
           2x - 1 < 2x - 3
               -1 < - 3          hvilket er en absurditet med
           L = Ø


2. del
           2x - 3 < 5 - x
           3x - 3 < 5
           3x < 8
           x < (8/3)

samlet løsning

          Ldobb = {x∈R | x<(8/3)} ∪ Ø = {x∈R | x<(8/3)}


      


Skriv et svar til: løsning af ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.