Matematik

Ligninger som maskinerne ikke kan lide.

01. februar 2010 af habs1843 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået oplyst at der er to løsninger til funktionen

((x+1)^7) / (1,1^x) = 5

Hvordan kommer man frem til disse to ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er der ogå, x1 = 0,263 og x2 = 428,35. Dan funktionen f(x) = (x+1)7/1,1x -5 og løs den grafisk, det vil sige find de værdier af x for hvilke f(x) = 0


Svar #2
01. februar 2010 af habs1843 (Slettet)

Hvordan danner man den funktion? Det er bare en regel man har eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du har g(x) = 5, så er f(x) = g(x)-5 = 0, det er blot et definitionsspørgsmål, du bestemmer jo selv, hvad du vil kalde det. Kan du ikke prøve at tegne funktionen f(x) op?


Skriv et svar til: Ligninger som maskinerne ikke kan lide.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.