Matematik

2 lette spørgsmål

01. februar 2010 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, har lige to spørgsmål jeg sidder og grubler over. Så hvis nogen kan hjælpe må I meget gerne gøre det, det ville være en stor hjælp!!!

1) Hvis du har vinklen A og den modstående side a samt siden c i en trekant ABC, hvilke formler skal du så bruge for at finde de resterende sider og vinkler i trekanten?

2) Hvis du har alle tre sider i en trekant hvilken formel skal du så bruge for at finde vinklerne i trekanten. Og hvad nu hvis trekanten var retvinklet?

MANGE TAK PÅ FORHÅND!!

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af peter lind

1) Brug sinusrelationen til at finde C. Dernæst at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader til at finde den manglende vinkel. Dernæst sinusrelationerne til at finde manglende side.

2) Udvidet Pytagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 af Louise132 (Slettet)

1) Brug evt. sin. tan. eller cos.

2) Pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2010 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at ABC ikke er en retvinklet trekant.

Vinkel C kan bestemmes med sinusrelationen:

a/sinA = b/sinB = c/sinC

Altså: a/sinA = c/sinC  ⇔  C = sin-1(c·sinA/a)

B = 180o - (A +C)

b = a·sinB/sinA

Hvis ABC er retvinklet bruger du Pythagors' læresætning og de "almindelige"  trigonometriske funktioner.

Hvis du kender siderne, skal du bruge cosinusrelationen for at bestemme vinklerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af sarah0 (Slettet)

1) I trekant ABC kender du modstående og hosliggende, altså a og c så du kan bare bruge formlen:

pytaghoras KUN hvis trekanten er retvinklet. Så finder du side b. så har du 3 sider nu og 2 vinkler, så kan du bare trække 180 (summen af en trekant) fra vinkel 90 og vinkel A altså de to vinkler, og du finder den tredje vinkel.

2) hvis trekanten er vinkelret, så kender du en vinkel 90 grader Vinkel C. Du kan bruge Cos (A)  = b / c, så finder du vinkel A. Nu kan du trække de to vinkler fra 180 og så har du vinkel B. Nu har du alle tre vinkler.


Svar #5
01. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Mange tak alle sammen, tror det hjalp :D


Svar #6
01. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Er der en der kan skrive formlerne firkantet, altså uden forklaring :D


Skriv et svar til: 2 lette spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.