Matematik

Hjælp til opgave, tak :-)

02. februar 2010 af ggf (Slettet)

Sidder med denne: http://peecee.dk/upload/view/222080/full

Jeg har fundet vinkel D til at være 103,14 men ved ikke hvordan jeg løser resten, en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

Paralelogrammets grundlinje er 11, og skal ganges med højden for at du får arealet.

Højden er sin(103) gange 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af PeterValberg

Idet du kender vinkel D (vinkel ADC), kender du jo også den modstaående vinkel B (vinkel ABC) - det er jo et parallelogram.
Da vinkelsummen i en firkant er 360o vil:  vinkel BAD = vinkel BCD = 360o - (vinkel ADC + vinkel ABC)

Vinkel BCA kan beregnes med sinusrelationen:  |AB|/sin(vinkel BCA) = |AC|/sin(vinkel ABC)

Idet linjen EC halverer vinkel BCA og du i forvejen kender vinkel ABC og |BC| kan sinusrelationen også bruges her til beregning af |EC|

Det var vist det...god fornøjelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. februar 2010 af ggf (Slettet)

hmm ok så A=sin(103,14)·7·11=74,98, men hvor får du 7 fra?


Svar #4
02. februar 2010 af ggf (Slettet)

#1

tror du er galt på den.. Jeg får det samlede areal til 85,69..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

sorry mente 8


Svar #6
02. februar 2010 af ggf (Slettet)

ok :-) men har først fundet arealet af ABC og så ACD og lagt skidtet sammen :-)

Men jeg forstår ikke den del med at finde binkel BCA?

Jeg har at vinkel D=103,14 så må vinkel B også være 103,14. Men kan ikek komme videre her fra..


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

Sådan her:

(360 - 2 * 103,14) / 2 - vinkel ACD


Svar #8
02. februar 2010 af ggf (Slettet)

Opgaven er hermed løst


Skriv et svar til: Hjælp til opgave, tak :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.