Matematik

Potens funktion.

03. februar 2010 af Dell9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer igen.
Nu sidder jeg og bokser med det sidste stykke i min matematik opgave, som lyder på:

For ethvert tal a (a ≠ 0) er en potensfunktion f givet ved f(x) = x^a , x > 0.

a) Bestem a, når det oplyses, at f(2x) = 5·f(x)

Jeg forstå bare ikke, hvorfor man ikke fremviser funktionen : bx^a?
Men har prøvet mig frem til: solve(2x^a=5x^a,a/=0) =a>0 - er dette rigtig, eller???



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af peter lind

Du skal løse ligningen (2x)a =5xaDen ligning du bruger vil kun have løsninger hvis x=0


Svar #2
03. februar 2010 af Dell9 (Slettet)

Undskyld, men jeg er ikke helt med. Har du mulighed for at skære det ud i pap for mig?

Vil det sige, at ligningen lyder på: Solve (2x)a = 5xa ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS værktøj eller noget CAS værktøj overhovedet, så jeg kan ikke sige om det er på den måde det skal indtastes; men det er den ligning, der skal løses.


Skriv et svar til: Potens funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.