Matematik

Opgave uden hjælpemidler?

03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Hvordan i al verden løser jeg følgende opgave uden lommeregner?

(ln(4)+42)-(ln(2)+22)


Svar #1
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf - opgave 1.024.

hvilket er lig= [ln(x)+x2]42 = F(4)-F(2) = (ln(4)+42)-(ln(2)+22)

Hvordan kommer jeg frem til det endelige resultat uden hjælpemidler?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2010 af PeterValberg

(ln(4)+42)-(ln(2)+22) = ln(4) +16 - ln(2) -4 = ln(4) - ln(2) +12 = ln(4/2) +12 = ln(2) +12

Så er den udregning ikke længere uden hjælpemidler, - med mindre at du kan udregne ln(2) i hovedet :-)

Jeg vil gerne lige skrive den regneregel med ln(x), som blev brugt herover:

ln(a/b) = ln(a) - ln(b)

der er en anden regel, du lige så godt kan få med "oveni købet":

ln(a·b) = ln(a) + ln(b)

De samme regler gælder også med 10 tals logaritmen log(x)...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Aaaaaaaaaaaaaaah, det havde jeg glemt. Tusind tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.