Matematik
regneforskrifter til lineære funktioner
05. februar 2005 af
BuGi (Slettet)
Har aldrig rigtigt forstået det..:/
Hvordan bestemmer man regneforskriften for en lineær funktion?? Håber nogen kan hjælpe..
Hvordan bestemmer man regneforskriften for en lineær funktion?? Håber nogen kan hjælpe..
Svar #1
05. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du har to punkter, kaldet (x1,y1) og (x2,y2) finder du først hældningskoefficienten a ved følgende:
(y2-y1)/(x2-x1) = a
Når du har a, vælger du dig et af dine punkter, og bruger:
y-y1=a(x-x1)
- dvs. sætter dine koordinater ind på x1's og y1's plads, ganger ind i parantesen og isolerer y.
Hvis du f.eks har punkterne (1,2) og (5,10) får du
a = (10-2)/(5-1) = 8/4 = 2
og derefter
y-10=2(x-5) <=>
y-10=2x-10 <=>
y=2x
(y2-y1)/(x2-x1) = a
Når du har a, vælger du dig et af dine punkter, og bruger:
y-y1=a(x-x1)
- dvs. sætter dine koordinater ind på x1's og y1's plads, ganger ind i parantesen og isolerer y.
Hvis du f.eks har punkterne (1,2) og (5,10) får du
a = (10-2)/(5-1) = 8/4 = 2
og derefter
y-10=2(x-5) <=>
y-10=2x-10 <=>
y=2x
Svar #2
05. februar 2005 af Katty (Slettet)
y = ax+b
udvælg to på y:
(x1,y1) og (x2,y2)
a er stigningstallet, og kan bestemmes af:
a = y2-y1/x2-x1
b kan så findes af:
b = y1 - a*x1
udvælg to på y:
(x1,y1) og (x2,y2)
a er stigningstallet, og kan bestemmes af:
a = y2-y1/x2-x1
b kan så findes af:
b = y1 - a*x1
Svar #3
05. februar 2005 af morbidmistress (Slettet)
Ved ikke om følgende kan hjælpe dig lidt.. er somregel lidt svært bare at skrive uden at tegne.
Dn lineære funktion er bestemt ved
Y=a*x+b
a er hældningstallet på funktionen (hver gang du går 1 ud af x-aksen hvor meget går man så op ad y-aksen? det tal er hældningstallet)
og b er skæring med yaksen.
At funktionen er lineær betyder jo bare at hældningstallet må være den samme gennem hele funktionen og at det dermed er en ret linie.
håber det gav lidt mening.
Morbid mistress
Dn lineære funktion er bestemt ved
Y=a*x+b
a er hældningstallet på funktionen (hver gang du går 1 ud af x-aksen hvor meget går man så op ad y-aksen? det tal er hældningstallet)
og b er skæring med yaksen.
At funktionen er lineær betyder jo bare at hældningstallet må være den samme gennem hele funktionen og at det dermed er en ret linie.
håber det gav lidt mening.
Morbid mistress
Skriv et svar til: regneforskrifter til lineære funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
