Matematik

hjælp det haster virkeligt meget.

04. februar 2010 af lahme (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af, når det tredje tal kommer, men jeg ved godt hvordan man regner med de to første tal.

brug diskriminantformlen til at løse ligningerne:
a)
x^2 + x - 6 = 0

b)
3x^2 + 24x + 21 = 0

på forhånd tak :D.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

kender du ikke løsningsformlen for en 2. gradsligning?


Svar #2
04. februar 2010 af lahme (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af piper (Slettet)

Her er et eksempel, som bruger præcist den fremgangsmåde til at løse en andengradsligning.

www.matema10k.dk/index.php


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2010 af mathon

   ax2 + bx + c = 0 ,  a≠0

   d = b2 - 4ac

hvis d≥0

  x1,2 = (-b ± √(d))/(2a)

..................

a)
         x2 + x + (-6) = 0

   a = 1
   b = 1
   c = (-6)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2010 af mathon

b)
      3x2 + 24x + 21 = 0

      x2 + 8x + 7 = 0


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.