Matematik

Et spg til matematik C - ligning

04. februar 2010 af SeroX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Hvordan kan man komme frem til resultatet, altså mellemregninger?

kvadratrod(x^2+9+6x)=3

Håber I kan hjælpe ..


Svar #1
04. februar 2010 af SeroX (Slettet)

dobbel post


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af KimPetersen91 (Slettet)

 Prøv at opløfte i potens 2 på begge sider af lighedstegnet for at slippe af med rodtegnet


Svar #3
04. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke..?



Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2010 af mathon

   √(x2 + 6x + 9) = 3

    √((x+3)2) = 3    

    (x+3) = 3

    x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nu er det jo kun delvis korrekt at √(a2) = a. Det korrekte svar er, at √(a2) = |a|. Anvender vi det i eksemplet her, når vi frem til at

|x+3| = 3,

som har to løsninger:

x = 0     eller    x = -6.

Det kan også eftervises ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Et spg til matematik C - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.