Matematik

Ligning- hjælp!

06. februar 2010 af spørgejørn (Slettet)

Hej :)

Jeg har en ligning jeg ikke kan få til at gå op.

Stykket:
4x-7-3x=9-3x+32

Jeg har valgmulighederne:

-2

-10

-12

-8

Hvad for en er den rigtige?

og hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af sigmund (Slettet)

 Der står -3x på begge sider, så det går ud og ligningen bliver 4x - 7 = 9 + 32 = 41. Vi lægger nu 7 til på begge sider: 4x - 7 + 7 = 41 + 7 <=> 4x = 48. Til sidst dividerer vi så med 4 på begge sider: 4x/4 = 48/4 <=> x = 12.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2010 af mathon

...ingen af de 4 nævnte er rigtig!


Svar #3
08. februar 2010 af spørgejørn (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Det er mig der har skrevet det forkert ved facit mulighederne, der skulle ikke have været minus foran. Så det er rigtigt med de 12 som din udregning giver.

Det ser så nemt ud, når man ser på jeres udregninger. Så sidder man og tænker NÅHH ja - lige til næste gang. Men det må da for pokker snart sidde fast deroppe:-)


Skriv et svar til: Ligning- hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.