Matematik

Matematik

06. februar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Det ville være en hjælp hvis I kunne hjælpe mig med opgaven for trin til trin:

Opgaven lyder:

Løs ligningen 1/2•(3x-4)+x=1/2x-6

Håber I kan hjælpe mig.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2010 af kupper (Slettet)

 1/2•(3x-4)+x=1/2x-6

Først reducere du udtrykket: 

2,5 x - 2 = 0,5x - 6 

reducer igen:

2x = -4 

resultat = 

x = -2


Svar #2
06. februar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Okay tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af støberen (Slettet)

jeg får et andet resultat, måske fordi 0,5 x 3 ikke = 2,5 men 1,5!!

x = -8


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2010 af kupper (Slettet)

 så har du glemt det "X" der skal ligges til de 1,5x efter du har ganget 3x med 0,5. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af støberen (Slettet)

ja men det har jeg da også . beklager!!


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.