Matematik
Sandsynlighedsfelt med 2 hændelser...
06. februar 2005 af
Aalborg (Slettet)
I et sandsynlighedsfelt er givet to hændelser A og B. Det oplyses, at
P(A)=2*P(B) og at P(AuB)=0,9
Bestem P(A), når
a) P(AnB) = 0,3 b) A og B er uafhængige
Hvordan løser jeg denne opgave? Håber I kan komme med hjælp!!!
P(A)=2*P(B) og at P(AuB)=0,9
Bestem P(A), når
a) P(AnB) = 0,3 b) A og B er uafhængige
Hvordan løser jeg denne opgave? Håber I kan komme med hjælp!!!
Svar #1
06. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
I sandsynlighedsfeltet gælder, at sandsynligheden for hændelsen A u B er
P(A u B) = P(A) + P(B) - P(A n B)
Bemærk, at i begge spørgsmål gælder de samme forudsætninger;
P(A) = 2*P(B)
P(A u B) = 0.9
a) Vis, at
P(A u B) = (3/2)*P(A) - P(A n B)
og bestem P(A).
b) A og B er uafhængige hændelser, hvilket formelt betyder, at
P(A n B) = P(A)*P(B)
Opskriv igen et udtryk for
P(A u B)
og bestem P(A).
Du skulle gerne få resultaterne
a) P(A) = 0.8
b) P(A) = 3/2 - sqrt(9/20) = 0.82917...
//Singularity
P(A u B) = P(A) + P(B) - P(A n B)
Bemærk, at i begge spørgsmål gælder de samme forudsætninger;
P(A) = 2*P(B)
P(A u B) = 0.9
a) Vis, at
P(A u B) = (3/2)*P(A) - P(A n B)
og bestem P(A).
b) A og B er uafhængige hændelser, hvilket formelt betyder, at
P(A n B) = P(A)*P(B)
Opskriv igen et udtryk for
P(A u B)
og bestem P(A).
Du skulle gerne få resultaterne
a) P(A) = 0.8
b) P(A) = 3/2 - sqrt(9/20) = 0.82917...
//Singularity
Skriv et svar til: Sandsynlighedsfelt med 2 hændelser...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
