Fysik

bevægelse hjælp!

07. februar 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, er der nogle engle derude, som kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg vil bare have en lille hint til hvordan den kan regnes ud, har været syg mens vi har gennemgået det i klassen :( 

En bold bliver kastet lodret opad. Boldens hastighed opad er 15 m/s, når den slippes. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand. 

B. Hvor lang tid går der, før bold når den maksimale højde? 

C. hvor højt når bolden op målt fra starthøjden? 

D. Hvor lang tid går der, før bolden er tilbage i starthøjden?

E. Hvad er boldens fart, når den når ned til starthøjden igen? 

På forhånd tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Bolden beskrives ved en lodret akse med 0 -punkt i startpunktet, så gælder s=v0*t-½g*t2, v = v0-g*t. I  E og eventuel C kan du med fordel bruge energibevarelse.


Svar #2
07. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

 så jeg skal isolere tiden i ligningen:s=v0*t-½g*tI den første opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af peter lind

I den første opgave skal du bruge v=v0-g*t. Du kender ikke s endnu så du kan ikke bruge den første ligning. Når bolden når højest op kender du derimod hastigheden. Den er 0.


Skriv et svar til: bevægelse hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.