Matematik
Opgave om skæringspunkter tror jeg;)
07. februar 2005 af
shack (Slettet)
Kan ikke lige finde ud af den her:
bestem de værdier for a, for hvilke parablen P og linjen la har netop et punkt fælles:
P: x^2-8x+15
la: ax-(4a+2)
Er det noget med at sætte dem lig med hinanden, og se på diskriminantens fortegn? Så der kun er et punkt de skær hinanden? Kan ikke få det til at passe, fordi der kommer a'er med.
bestem de værdier for a, for hvilke parablen P og linjen la har netop et punkt fælles:
P: x^2-8x+15
la: ax-(4a+2)
Er det noget med at sætte dem lig med hinanden, og se på diskriminantens fortegn? Så der kun er et punkt de skær hinanden? Kan ikke få det til at passe, fordi der kommer a'er med.
Svar #1
07. februar 2005 af frodo (Slettet)
ja x^2-8x+15=ax-(4a+2) <=>
x^2-(8+a)x+(15+4a+2)
d=(8+a)^2-4(15+4a+2)
d=0 da har du dine a'er
x^2-(8+a)x+(15+4a+2)
d=(8+a)^2-4(15+4a+2)
d=0 da har du dine a'er
Svar #2
07. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Den oplagte metode, som du selv lægger op til, er at sørge for, at linien tangerer parablen, ved at sætte diskriminanten D lig 0 for en relevant andengradsligning. Vi har
P: y = x^2 - 8x + 15
la: y = ax - (4a + 2)
Vi ønsker, at
x^2 - 8x + 15 = ax - 4a - 2
eller
x^2 - (8 + a)x + (17 + 4a) = 0
som er en andengradsligning på standardform. Opstil en ligning til beregning af diskriminanten - denne vil tydeligvis kun afhænge af a.
//Singularity
P: y = x^2 - 8x + 15
la: y = ax - (4a + 2)
Vi ønsker, at
x^2 - 8x + 15 = ax - 4a - 2
eller
x^2 - (8 + a)x + (17 + 4a) = 0
som er en andengradsligning på standardform. Opstil en ligning til beregning af diskriminanten - denne vil tydeligvis kun afhænge af a.
//Singularity
Svar #3
07. februar 2005 af shack (Slettet)
Okay, så var jeg jo inde på noget af det rigtige;)
Mange tak for hjælpen.
Mange tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Opgave om skæringspunkter tror jeg;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
