Fysik

Bevægelse

09. februar 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a)En bil køre med hastigheden 60km/t. På 3,9s accelereres den til hastigheden 80km/t. Beregn middelaccelerationen i si-enheder

b) Bilen kører nu ind på en motorvej og accelereres fra hastigheden 80km/t ned acc 2,5m/s^2. Hvor lang tid tager det og angiv det i si enheder

c) Bilen bringes herefter til standsning fra hastigheden 110km/t. Bremselængden er 80m. beregn middelaccelerationen under opbremsningen. angiv i si enheder

Heej alle håber i vil HJÆLPE med de her opgaver , vil bare vide hvad for nogle formler jeg skal bruge ikke andet (: takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af MN-P (Slettet)

a) På 3,9 sekunder stiger fartenmed  ( 80-60) km/t =20*3,6 m/s=72 m/s

på 1 s stiger farten med 72m/s /3,8s =18,9m/s2

Accelerationen er 18,9 m/s2

b) du har glemt at angive hvilken hastighed den ender med.

c) v=a*t=110mk/t=110/3,6 m/s

s=1/2*a*t2 = 80m

s=1/2 *(at)2/a

a=1/2 v2/s

regn selv ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Under a) skal der divideres med 3,9s, ikke 3,8s, så accelerationen bliver lidt mindre 18,5 m/s2

Under b) må man formode, at førereren af biler overholder gældende færdselsregler, og da bilen kører ind på en motorvej, er det rimeligt at antage, at der accelereres fra 80km/t til 110km/t. Så kommer vi også kontinuert ind i spm. c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af mathon

.eller

        c)
            benyt evt.

                  vo = 110 km/h = 30,5556 m/s

                  2·a·Δs = v2 - vo2                   v = 0

                  a = -(vo2)/(2Δs)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2013 af cecilielow (Slettet)

hvorfor i opgave a ganger du med 3,6???


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi 1m/s = 3,6km/t. Ved at dividere med 3,6 omregnes en hastighed i km/t til m/s .


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.