Fysik

bevægelse

09. februar 2010 af camillaa23 (Slettet)

En 15m lang lastbil kære med hastigheden 80km/t. En personbil som køre med hastigheden 110km/t vil overhale lastbileden. Personbilen begynder overhalingen 50m bag lastbilen og afslutter overhalingen når den er 50m foran

a) hvor lang tid tager overhalingen?

b) Hvor langt kører personbilen under overhalingen

Hej alle (: vil bare gerne hjælpes , ved at få angivet formlerne for de 2 opgaver , ikke laves , bare formlerne (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af MN-P (Slettet)

slille=50+sstor+15+50       m

t måles  i s

km/t omregnes til m/s ved at dele med 3,6

slille=t*110/3,6 m

sstor=t*80/3,6 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Personbilen skal i alt køre

s = 50m + 50m + 15m + 15m = 130m

og det foregår med den relative hastighed

v = 110km/t - 80km/t = 30km/t

Tiden for det er

t = s/v = 130m/(30km/t) = 130*3600/30000 sek = 13*36/30 sek = 13*12/10 sek = 15,6 sek

I det tidsrum kører personbilen med hastigheden v1 = 110km/t. I det tidsrum tilbagelægger bilen da

s1 = t*v1 = 15,6sek*110km/t = 15,6*110000/3600 m = 476,67m

altså meget længere end den relative afstand.


Skriv et svar til: bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.